Visninger

 

Scenisk hørestykke fremføringer fre 31.8.2012 kl.19.00, lør 1.9.2012 kl.15.00. Sørlandets Kunstmuseum, Kristiansand. Info: www.skmu.no

Scenisk hørestykke fremføringer 25. – 28. august 2011 kl. 19.30.
Dælenenggata 31 i Oslo. videostills »

Utstilling 21. mai – 5. juni 2011. Bomuldsfabriken Kunsthall, Arendal.
Åpning 21. mai kl. 13.00. Info: www.bomuldsfabriken.no

 

Utstilling, et lydrom en kan kan gå inn i, lukke øynene og lytte. Fra tre kilder kommer tekst, fortellinger fra tre tidsepoker. Spredt kommer lydopptak fra Afrika, som blander seg med klangstykker, en ny komposisjon som Robert Lippok har laget for rommet. Onkel Willys stemme, lest av Henrik Rafaelsen, kommer fra en rørradio. Mormors stemme, lest av Liv Mette Larsen, kommer fra en transistorradio. Tones logg, lest av Tone Avenstroup, kommer fra høyttalere ved et teppe. Opptakene forløper parallelt og med ulik lengde. Stadig nye sammenkoblinger av tidslag og klang. Bord med bøker, lysbilder, dokumenter og kart i rommet.

Scenisk hørestykke, en lydbildeperformance, et utvidet foredrag, en konsertlesning. Det har tre fremførere (Avenstroup, Lippok, Rafaelsen) og to teknikere i en fortellersituasjon med rullekart og rulletekst. Ved utstrakt bruk av kildemateriale som ikke er litterært, kan det minne om dokumentært teater. Blanding av opptak og opplesning, med grammofon, gyngestol og selvlagd gitar. Visningslokalet i Oslo er bygd som et klassisk amfi, et miniatyrteater med fokus på gata, dagens spill, hverdagens teater. Først vil publikum se rommet slik det er, deretter blir det lukket og mørkt. Så snus perspektivet, publikum blir plassert på gata og ser inn på stedet en har sittet. ”De der ute” og ”vi her inne” blir snudd.

Bok, Neue Blume – Briefe aus Äthiopien, en publikasjon av tekstmaterialet oversatt til tysk vil bli utgitt på Peter Engstler Verlag, Ostheim Rhön 2011/2012. Info: www.engstler-verlag.de

Nettsiden er en installasjon av tekstene på nettet. En kunstnerisk forlengelse som gir mulighet til fordypning i bakgrunnsmaterialet. Utformet av Ariane Sept. Publisert 21. mai 2011.